Navigation

Siemens Energy: schade Gamesa meevallend - visie

Siemens Energy $ENR meldde deze maandag dat de problemen bij haar windturbineafdeling, na het debacle rond Siemens Gamesa, het bedrijf 2,2 miljard euro zouden kosten. Dit is aanzienlijk lager dan verwacht.

De kosten zouden de nettoverliezen van Siemens Energy in 2023 brengen tot 4,5 miljard euro. Het bedrijf publiceerde ook resultaten voor het derde kwartaal met een nieuw record voor orderachterstand (order backlog) vanwege sterke vraag.

Siemens Energy heeft echter ook de outlook voor 2023 verlaagd, nadat eind juni al werd aangegeven dat de verwachtingen voor dit jaar niet langer haalbaar waren.

Visie: nog te vroeg voor het groene licht

Siemens Energy verraste de markten eind juni met problemen bij Siemens Gamesa, één van 's werelds grootste windturbinefabrikanten. Nu blijken de cijfers van Siemens Energy minder slecht te zijn dan eerder werd bekendgemaakt bij een voorlopige aankondiging, maar er blijft onzekerheid over de toekomst.

Er kan nog van alles in negatieve zin gebeuren. De gegevens hoeven op zich niet te leiden tot een verdere daling van het aandeel, dit ook gezien de orderachterstand wat aangeeft dat als het probleem rond Siemens Gamesa goed in kaart gebracht wordt het bedrijf weer vooruit kan kijken. Echter, wij doen nu nog niks met het aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.