Navigation

Brenntag: hoger na temperen outlook - trend nog neerwaarts

Chemicaliëndistributeur Brenntag $BNR verlaagt zijn kernwinstverwachting voor 2023 vanwege een aanhoudend lage vraag en zwakkere prijzen in toeleveringsketens.  

De koersstijging na de update van meer dan 3,5% kan erop wijzen dat het slechte nieuws in de koers zit. Toch gaan wij niets doen met het aandeel. Op prijs gedreven actie is er ook nog geen uitbraak zichtbaar.

De nieuwe verwachte EBITDA voor dit jaar is €1,6-1,7 miljard, aan de onderkant van de eerdere voorspelling. In het afgelopen kwartaal rapporteerde Brenntag een operationele EBITDA van €409,7 miljoen, lager dan vorig jaar.  CEO Christian Kohlpaintner verwacht een uitdagende marktomgeving in de tweede helft van 2023.

Zorgen over een economische vertraging hebben geleid tot verminderde vraag naar industriële producten, zoals auto-onderdelen en cosmetica.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.