Navigation

Continental: nieuwe guidance iets voorzichtiger - visie

Continental $cont heeft zijn vooruitzichten voor dit jaar naar beneden bijgesteld vanwege een verminderde vraag naar vervangende banden. Het bedrijf verwacht nu een totale omzet tussen de 41,5 en 44,5 miljard euro, wat iets lager is dan de eerdere verwachtingen.

Deze bijstelling wordt toegeschreven aan een afname in de vraag naar vervangende banden in zowel Europa als Noord-Amerika. De voorspelling voor de operationele winstmarge blijft ongewijzigd, en er zijn enkele licht positieve ontwikkelingen merkbaar.

Binnen het bedrijf wordt nu een iets gunstiger perspectief verwacht voor de productie van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen met een groei van drie tot vijf procent ten opzichte van het voorgaande jaar, in tegenstelling tot de eerdere schatting van twee tot vier procent.

Bovendien heeft het bedrijf de verwachtingen voor extra kosten in verband met salarissen, materialen, energie en logistiek voor dit jaar naar beneden bijgesteld, van 1,7 miljard euro naar 1,4 miljard euro vergeleken met het voorgaande jaar.

Visie op Continental

Continental past zijn vooruitzichten aan terwijl er ook positieve ontwikkelingen zijn binnen het bedrijf. Het bedrijf bereidt zich voor op nieuwe milieu-uitdagingen en profiteert van technologische voordelen.

Hoewel de koersontwikkeling op korte termijn onzeker is, wordt verwacht dat de koers over de komende twaalf maanden zal stijgen.

We vinden de nieuwe guidance eigenlijk beter dan verwacht en blijven bullish op dit ondergewaardeerde aandeel. De resultaten voor het tweede kwartaal werden ongeveer een maand geleden bekendgemaakt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.