Navigation

Delivery Hero: bereikt positieve aangepaste EBITDA - verhoogt guidance

Delivery Hero (HFG) heeft in hun tweede kwartaal 2023 update aangekondigd dat ze belangrijke stappen hebben gezet op weg naar winstgevendheid. Het bedrijf verhoogt de guidance.  Delivery Hero heeft positieve aangepaste EBITDA-resultaten behaald in de eerste helft van 2023, met een positieve EBITDA/brutowaarde van goederen (GMV)-marge van 0,2% in het tweede kwartaal van 2023.

De groei van de GMV versnelde tot 8% jaar-op-jaar (YoY1), wat de oorspronkelijke verwachting van 4% YoY1 overtrof. Buiten Azië was er een groei van 18% YoY1. Het Azië-segment toonde een positieve GMV-groei van 2% YoY1, ondanks uitdagende vergelijkingscijfers.

De totale segmentomzet nam met 16% YoY1 toe. De omzetprognose voor het volledige jaar 2023 is bijgewerkt naar een stijging van ongeveer 15% YoY1, eerder was dit 10% YoY1.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.