Navigation

Ifo: Duitsland haalt NAVO grens 2% niet - gevolgen Rheinmetall

Ifo: Duitsland haalt NAVO grens 2% niet - gevolgen Rheinmetall

Het Ifo-instituut meldt volgens hun berekeningen Duitsland opnieuw niet in staat is om het beoogde defensiedoel van 2% van het BBP in 2024 te bereiken. Momenteel bedraagt het defensiebudget 1,7% van het BBP.

Sinds 2022 is het defensiebudget gedaald na aanpassing voor prijzen. Het defensiedoel van 2% wordt niet gehaald met het huidige budget en de speciale reserves. Er is onduidelijkheid over de toewijzing van middelen door andere ministeries.

Visie op bericht Ifo: Rheimetall

Waarschijnlijk zullen ook andere Europese landen nog niet voldoen aan de 2 procent grens. Het blijkt ook dat er nog steeds slecht wordt gealloceerd met de eventuele gelden.

Dit lijkt slecht voor defensieaandelen, maar is juist positief. Immers, de kans dat er alsnog wordt opgeschaald is groter.

Als we ons focussen op het aandeel Rheinmetall $RHM zou dit inhouden dat als de gelden wel worden besteed het orderboek nog veel voller wordt zoals tot nu toe het geval is. Momenteel heeft Rheinmetall al de best gevulde orderportfolio in haar geschiedenis.

De vooruitzichten van het aandeel, met altijd de kans op correcties en momenteel onder een weerstand, zijn dan ook opwaarts. Het aandeel is na alle nieuwe orders in vergelijking met een jaar geleden zelfs goedkoper geworden op basis van de winstgroei. Wij blijven dan ook bullish op het aandeel Rheinmetall.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.