Navigation

K+S: met cijfers - kunnen trading kans bieden voor OCI

De Duitse kalium en zout producent K+S $SDF [vooralsnog neutraal] is met cijfers gekomen. Deze cijfers kunnen implicaties hebben voor OCI. De signalen uit K+S zijn gemengd voor OCI, maar wijzen er ook op dat meststofprijzen kunnen herstellen. Beperkte capaciteit in Wit-Rusland en Rusland draagt bij aan gunstige voorwaarden, aldus K+S.

Hierdoor zou OCI vanuit een speculatief oogpunt kunnen stijgen afhankelijk van de algehele stemming. Bovendien blijft de kans groot dat het bedrijf wordt opgesplitst, wat aandeelhouderswaarde kan blootleggen.

Enige cijfers van K+S

Kalium- en zoutproducent K+S meldde een omzetdaling van 45% in het tweede kwartaal als gevolg van lagere potasprijzen. Ondanks dit voorziet het bedrijf een verbeterde prestatie in de tweede helft van het jaar dankzij toenemende vraag en stijgende prijzen.

De gerapporteerde omzet van €826 miljoen kwam overeen met analistenprognoses. De prijzen van kaliumchloride zijn gedaald door afnemende vraag en overschotten.

K+S heeft zijn prognose al driemaal verlaagd en bevestigde nu een kernwinstdoelstelling van €600-800 miljoen, met optimisme over potasprijsstijgingen later in het jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.