Navigation

Duitsland: prijzen geïmporteerde goederen grootste daling sinds januari 1987 - bunds - visie

De prijzen van geïmporteerde goederen naar Duitsland zijn in juli sterk gedaald. De importprijzen daalden ten opzichte van vorig jaar met 13,2 procent. Dit is de grootste daling sinds januari 1987.

Deze gegevens kunnen de ECB het excuus geven om minder hawkish te worden. Ook wijst het op een tragere economische groei. Deze data bevestigen voor ons da we vast te houden aan onze long positie in Duitse obligaties, ondanks dat de prijsactie op de korte termijn onrustig is. We blijven erop rekenen dat de rente zal dalen en dat de prijzen van Duitse obligaties zullen stijgen.

De huidige daling van de prijzen wordt voornamelijk verklaard door een zogenaamd basiseffect, omdat de prijzen vorig jaar zo sterk zijn gestegen. Dit effect is met name merkbaar bij energie-import, die in juni 47,4 procent goedkoper was dan vorig jaar. In vergelijking met de vorige maand steeg de prijs voor geïmporteerde energie echter met 1,4 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.