Navigation

Duitsland: inflatie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen hoger dan verwacht

De inflatie in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen (NRW), de belangrijkste deelstaat in Duitsland, is in augustus hoger uitgekomen dan verwacht. De gegevens zijn teleurstellend, vooral na recent gunstige inflatiecijfers die zijn vrijgegeven.

Toch verandert dit niet per se de waarschijnlijkheid dat de inflatie verder zal afnemen in lijn met een economische vertraging. De verwachting blijft bestaan dat de ECB mogelijk minder hawkish wordt, juist vanwege een troebeler beeld van economische indicatoren. Wel moet er nog steeds rekening worden gehouden met meer renteverhoging door Lagarde en haar ECB, maar dat deze minder steil worden dan eerder werd voorzien.

De inflatie is met 5,9% gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, wat hoger is dan de vorige waarde van 5,8% . Op maandbasis steeg de inflatie in NRW in augustus met 0,5%, terwijl de voorgaande maandelijkse stijging 0,2% was.

De algemene verwachting was dat de nationale inflatiecijfers zouden vertragen van 6,2% jaar-op-jaar naar 6,0% jaar-op-jaar. De recente cijfers wijzen echter op een opwaartse verrassing in plaats van de verwachte vertraging. Dit geldt zowel voor de jaarlijkse als maandelijkse inflatie in NRW.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.