Navigation

Frankijk verkiezingen: linkse schok - mogelijke gevolgen financiële markten

Frankijk verkiezingen: linkse schok - mogelijke gevolgen financiële markten
pro

De linkerzijde in Frankrijk heeft een verrassende overwinning bij de verkiezingen geboekt. Nu op dit voege tijdstip zien we dat de futures-markten een verdeeld Europa aankondigen en dat de kapitaalrente zijwaarts beweegt met de spread tussen het Duitse en Franse papier die vlak is gebleven.

De leider van de linkse partij zegt dat hij van plan is om het hele programma uit te voeren. Dit kan flinke gevolgen hebben voor de financiële markten vanwege de onzekerheid en de potentiële onvoorspelbaarheid van het economische beleid en gezien de radicale economische plannen die Mélenchon voorstelt.

Echter, geen van de drie blokken (Le Pen, Macron en de linkse partijen) heeft een meerderheid (gridlock), wat betekent dat de soep misschien niet zo heet gegeten wordt als die wordt opgediend. Aan de andere kant kan het ook juist wel leiden tot chaos en "rare" compromissen.

Gevolgen voor de financiën van Europa

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.