Navigation

Podcast & Artikel: Free Ride Portfolio: kopen van 3 aandelen - de tech revolutie & evolutie

Podcast & Artikel: Free Ride Portfolio: kopen van 3 aandelen - de tech revolutie & evolutie

De Beatles zongen als eens "Talking About a Revolution", Dat is precies wat we gaan doen met nieuwe aandelen die we gaan kopen voor de Free Ride Portfolio (FRP).

0:00
/11:08

Luister ook naar de podcast

We gaan 3 nieuwe aandelen opnemen in onze Free Ride Portfolio. Zie hier de uitleg. Zoals altijd zijn er geen garanties en we hebben geen idee of deze aandelen daadwerkelijk op de korte termijn al gaan stijgen of überhaupt rendement gaan opleveren.

We werken met een systeem waarbij we maximaal 10.000 euro mogen investeren over een bepaalde periode. Dit kan jaren duren, maar kan ook in de komende maanden plaatsvinden. We hebben gekozen voor 10.000 euro zodat iedereen het kan volgen. Beleggers die grotere bedragen willen investeren, kunnen dit uiteraard aanpassen aan hun eigen vermogen.

Heb je vragen en ben je abonnee bij ons, dan kan je altijd via info@scetrader.nl een mail sturen. Ook kan je een verzoek indienen zodat we telefonisch even contact met elkaar hebben als je meer uitleg wil.

Geïnspireerd door Larry Ellison

Geïnspireerd door Larry Ellison van Oracle, de bijgevoegde video staat in dit artikel, hebben we besloten om in de Free Ride Portfolio verdere uitbreidingen te doen. We weten niet of dit op korte termijn rendement oplevert. De Free Ride Portfolio is daar ook niet op gericht.

Uitbreiding van de Free Ride Portfolio

We gaan Oracle, NVIDIA en Microsoft kopen voor de lange termijn. Deze portefeuille richt zich vooral op bedrijven die een unieke basis vormen en aandelen die op de langere termijn rendement kunnen opleveren, ook al is het mogelijk dat we tussendoor posities vergroten of verkleinen.

Onlangs hebben we opnieuw de posities in technologie flink teruggebracht buiten de Free Ride Portfolio om. Dat was een beslissing om minder risico te lopen. Aangezien we een hoog rendement in deze sector hebben behaald nadat we eind 2022, begin 2023 waren ingestapt, hebben we nu ruimte om, na winst te hebben genomen, nieuwe acties te ondernemen.

Op deze manier kunnen we de Free Ride Portfolio verder opbouwen, omdat we met veel van deze aandelen waar we eerder in zijn gestapt nog niets hebben gedaan in de Free Ride Portfolio, aangezien we ze relatief duur vonden.

0:00
/3:46

Echter, na het luisteren naar Larry Ellison denken we dat het tijd is om actie te ondernemen. We willen benadrukken dat de aandelen die we gaan toevoegen niet meteen hoeven te stijgen en zelfs diepe correcties kunnen meemaken.

De woorden van Larry Ellison maken echter duidelijk dat er enkele winnaars zullen zijn in de revolutie en evolutie van artificiële intelligentie. Deze winnaars gaan jarenlang het beeld domineren.

De aandelen die we daarom gaan aanschaffen zijn Oracle, NVIDIA en Microsoft. Daarnaast hebben we eerder al een positie ingenomen in Tesla vanwege haar focus op humanoïde robots. Er zijn uiteraard meer aandelen die profiteren.

Onze positie in Oracle

We nemen één aandeel Oracle op in de portefeuille tegen 172 dollar, wat betekent dat dit een weging van 1,7% krijgt in de Free Ride Portfolio.

[Let op: we hebben eerder ook al Oracle gekocht, maar dat staat los van de Free Ride Portfolio. Dit kan enigszins verwarrend overkomen. Echter, de Free Ride Portfolio staat los van alle andere acties die we doen.]

Over Oracle

Oracle is een toonaangevend bedrijf op het gebied van databasebeheer en cloudtechnologie. Het is wereldwijd bekend om zijn Oracle Database-software en cloudoplossingen die bedrijven helpen bij het beheren en analyseren van grote hoeveelheden data.

De kracht van Oracle ligt in zijn vermogen om zich opnieuw uit te vinden en zich aan te passen aan nieuwe technologische trends. Na recente financiële cijfers is duidelijk geworden dat Oracle een periode van hoge groei ingaat en de marktleider wordt in zijn sectoren.

Hoewel het aandeel onlangs al fors is gestegen en we dus op een hoogtepunt instappen, geloven we sterk in de lange termijnvooruitzichten van Oracle. Het is mogelijk dat we eerst een correctie zien, maar zoals eerder uitgelegd, is dit een bedrijf waar we vertrouwen in hebben voor de toekomst.

Onze positie in NVIDIA

We hebben besloten een positie in NVIDIA op te nemen in de Free Ride Portfolio. We kopen 1 aandeel tegen 117,5 dollar. We overwegen om onze positie te vergroten, vooral als er een marktcorrectie plaatsvindt.

[Let op: we hebben eerder ook al NVIDIA gekocht, maar dat staat los van de Free Ride Portfolio. Dit kan enigszins verwarrend overkomen. Echter, de Free Ride Portfolio staat los van alle andere acties die we doen.]

Over NVIDIA

NVIDIA is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in grafische verwerkingseenheden (GPU's) en kunstmatige intelligentie. Het begon als marktleider in gaming-hardware maar heeft zich succesvol getransformeerd tot een pionier in AI-hardware en -software.

De kracht van NVIDIA ligt in zijn innovatieve producten en de visie van CEO Jensen Huang, die het bedrijf keer op keer weet te vernieuwen. Alle signalen wijzen erop dat NVIDIA de marktleider blijft in artificiële intelligentie, ondanks toenemende concurrentie.

Hoewel we denken dat de winstgroei bij NVIDIA uiteindelijk zal afnemen, blijft deze nog altijd bovengemiddeld. Dit betekent dat, zelfs met toenemende concurrentie en mogelijke druk op de marges, dit bedrijf zijn leidende positie voorlopig behoudt.

Onze positie in Microsoft

We gaan één aandeel Microsoft tegen 440 dollar aanschaffen in de portefeuille, wat betekent dat het een weging van 4,4% krijgt in onze Free Ride Portfolio. Dit wijkt af van onze visie om niet al te grote posities per aandeel te hebben, maar we willen niet langer wachten met instappen. Zeker na de bekendmaking van de inkoop van 60 miljard dollar aan eigen aandelen en de verhoging van het dividend.

[Let op: we hebben eerder ook al Microsoft gekocht, maar dat staat los van de Free Ride Portfolio. Dit kan enigszins verwarrend overkomen. Echter, de Free Ride Portfolio staat los van alle andere acties die we doen.]

Over Microsoft

Microsoft is een wereldwijd technologiebedrijf dat bekendstaat om softwareproducten zoals Windows en Office, maar heeft zich aanzienlijk uitgebreid naar cloud computing en kunstmatige intelligentie.

Onder leiding van CEO Satya Nadella heeft Microsoft een succesvolle transformatie doorgemaakt en is het bedrijf klaar om jarenlang een dominante marktpositie te behouden.

De kracht van Microsoft ligt in zijn hoge cashflow en het vermogen om te blijven investeren in innovatieve technologieën, wat uiteindelijk zal leiden tot meer aandeelhouderswaarde.

We beseffen dat er bij Microsoft een diepere correctie kan plaatsvinden, wat een groter effect op de totale portefeuille zou hebben. Maar om te wachten tot het aandeel wordt gesplitst of op deze correctie, vinden we gezien de lange termijn vooruitzichten niet nodig. Daarom kopen we in onze totale portefeuille van 10.000 euro één aandeel Microsoft.

Onze eerdere positie in Tesla

We hebben eerder al een positie ingenomen in Tesla voor de Free Ride Portfolio, voornamelijk vanwege de potentie in humanoïde robots. We houden onze positie aan en overwegen om deze te vergroten als de omstandigheden gunstig zijn.

Over Tesla

Tesla is vooral bekend als fabrikant van elektrische auto's, maar het bedrijf richt zich ook op energieopslag, zonne-energie en de ontwikkeling van humanoïde robots.

Onder leiding van CEO Elon Musk ligt de kracht van Tesla in zijn innovatieve benadering van technologie en duurzaamheid. We verwachten dat Tesla een enorme rol gaat spelen in de markt voor humanoïde robots, wat op de lange termijn voor significant rendement kan zorgen.

Conclusie

We gaan onze posities vergroten en nemen een risico, wetende dat we op korte termijn verlies kunnen lijden. De markten zijn immers wat oververhit. Echter, we kopen evolutie en kopen de winnaars op de lange termijn.

September is een moeilijke maand, oktober staat bekend om zijn crashes en er komen nog enkele aanzienlijke uitdagingen aan. Maar desondanks vinden we het belangrijk om onze investeringen in deze veelbelovende bedrijven nu in te zetten. Ook al weten we dat de kans groot is dat er ook een correctie kan plaatsvinden.

De positie in Microsoft is te groot om bij een correctie bij te kopen, vinden we. Voor de aandelen Oracle en NVIDIA geldt dat niet. Als deze corrigeren, zijn we van plan om onze investeringen te vergroten.

Nogmaals willen we sterk benadrukken dat we op dit moment voorzichtig zijn met de hele beurs. Maar als we naar het verleden kijken en dit vertalen naar de toekomst, denken we dat we, door nu in deze aandelen te investeren, over een paar jaar een veel hoger rendement kunnen behalen dan de gemiddelde markt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.