Navigation

Podcast: Free Ride Portfolio: overzicht en meer - 3 aandelen vorige week gekocht

Podcast: Free Ride Portfolio: overzicht en meer - 3 aandelen vorige week gekocht

Bij deze een podcast over de gang van zaken van de Free Ride Portfolio die we onlangs zijn begonnen. We lichten ook wat andere zaken toe. Zie hier de uitleg van de Free Ride Portolio.

De podcast

0:00
/15:31

Op dit moment hebben we een verlies van ongeveer 0,7% op de openstaande posities. Dit komt er op neer dat we ongeveer break even staan op het totale bedrag (€10.000) dat we willen investeren, wat gelijkstaat aan ongeveer €12 op de huidige investering van €1713.

We bouwen een pensioenportefeuille op, met een totaalbudget van €10.000. We investeren geleidelijk en richten ons op lange termijn winst, hoewel de aandelen op korte termijn ook kunnen dalen.

We hebben vorige week geïnvesteerd in NVIDIA, Microsoft en Oracle. Deze bedrijven kunnen op de lange termijn goede prestaties leveren, ondanks mogelijke korte termijn risico’s.

Sowieso geldt voor alle aandelen dat er altijd dips kunnen plaatsvinden door bijvoorbeeld de toeleveringsketen of China of andere zaken.

0:00
/4:22

Oracle heeft potentieel, aangezien zij verwachten hun omzet binnen vijf jaar te verdubbelen. Dit werd vorige week bekendgemaakt. Tevens legde Larry Ellison tijdens een Q&A-sessie "even uit" hoe het werkt. Hij noemde ook Tesla en NVIDIA.

Tesla, waar we momenteel een verlies van 6% op hebben, blijft een sterke keuze vanwege hun ontwikkelingen in humanoïde robots. Bedrijven zoals Philips en Unilever zien we als stabiele keuzes voor de toekomst.

Celsius Holdings roept vragen op vanwege geruchten over een winstwaarschuwing. Hoewel we eerder van plan waren om bij te kopen bij een dip, wachten we nu eerst op meer gegevens om te bepalen of we blijven of uitstappen of bijkopen.

Kortom, we nemen onze tijd, maken weloverwogen keuzes en bouwen langzaam aan een solide portefeuille die gericht is op de lange termijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.