Navigation

First Solar: hoger na cijfers - positieve view

First Solar (FSLR) rapporteerde laat op donderdag sterke resultaten voor het tweede kwartaal met een winst van $1,59 per verwaterd aandeel, vergeleken met $0,52 een jaar eerder. De netto-omzet voor het kwartaal dat eindigde op 30 juni bedroeg $810,7 miljoen, een stijging ten opzichte van $621 miljoen een jaar eerder.

Het bedrijf heeft zijn winstverwachting voor 2023 herhaald, met een geschat bereik van $7,00 tot $8,00 per aandeel en heeft ook zijn omzetverwachting bevestigd, met een geschat bereik van $3,4 miljard tot $3,6 miljard.

Visie op First Solar na cijfers blijft positief

De cijfers van First Solar liggen aan de bovenkant van de verwachtingen van analisten. Dat geldt ook voor de outlook die gehandhaafd is. First Solar beoordelen wij bullish, met als aantekening dat er onlangs in deze sector (alternatieve energie) een zwak sentiment is geweest.

First Solar is zoals vaker geschreven dominant en profiteert het meest van de subsidies van de Amerikaanse overheid. Ook breidt het zijn positie in Europa uit.

Reden genoeg om positief op het aandeel te blijven, ook al weten we niet wanneer er weer een echte uptrend komt. Voorbeurs staat het aandeel 9% hoger.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.