Navigation

Crypto: FTX gaat wekelijks voor 100 miljoen dollar verkopen - 3,4 miljard aan crypto activa

FTX, dat failliet is gegaan, heeft plannen om wekelijks ongeveer $100 miljoen aan crypto te verkopen totdat alle één miljoen schuldeisers zijn terugbetaald. FTX heeft in totaal $3,4 miljard aan crypto-activa.

Dit betekent dat er de komende tijd extra aanbod is in crypto. Toch is dit aanbod te absorberen en hoeft het geen grote neerwaartse druk te veroorzaken, afhankelijk van de algehele stemming. Wat wel opvalt, is dat er ook aanbod komt in Solana. Dat is de laatste tijd opgelopen en doet het vermoeden versterken dat deze munt nog altijd een speelbal is van manipulanten.

De beslissing volgt op het faillissementsverzoek van FTX in november 2022 als gevolg van een liquiditeitscrisis en een vermoedelijke hack, waarbij honderden miljoenen aan tokens werden gestolen.

De faillissementsrechter heeft FTX toestemming verleend om zijn digitale activa, waaronder Solana, Bitcoin en Ethereum, te liquideren om schuldeisers terug te betalen.

FTX's belangrijkste bezittingen omvatten Solana, Bitcoin, Ethereum, Aptos en XRP. FTX heeft meer dan $7,3 miljard aan contanten en liquide crypto-activa hersteld en heeft goedkeuring gekregen om $3,4 miljard aan crypto-activa te verkopen.

Om de marktstabiliteit te waarborgen, staat de rechtbank FTX toe om digitale activa wekelijks in batches te verkopen via een beleggingsadviseur. De impact van deze aanzienlijke en voortdurende liquidatie op de cryptomarkt is speculatief, maar het rechtbankbevel beoogt marktstabiliteit te handhaven.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.