Navigation

Fugro: koopt twee schepen voor geotechnische doeleinden - windenergie op zee - visie

Fugro $FUR heeft aangekondigd dat het twee schepen heeft gekocht voor geotechnische doeleinden. In april van dit jaar zijn we Fugro gaan kopen. Dit was voor een groot deel gebaseerd op de prijsactie en de beweging die zichtbaar was met dynamic trend following.

Ook zien we het aandeel als ondergewaardeerd gezien de aard van het bedrijf en de kans dat het lopende werk zal toenemen. De aankoop van de twee schepen geeft aan dat Fugro ruimte heeft om te investeren en daardoor te blijven groeien.

In het persbericht laat Fugro weten dat de aankoop past bij de strategie om zijn capaciteit te vergroten om te kunnen profiteren van de groeikansen in offshore windenergie.

De markt voor windparken op zee groeit snel, mede door het recente besluit van de VN-klimaattop COP28 om de wereldwijde capaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen, aldus Fugro.

Resumerend

Al met al is het aandeel tot nu toe misschien geen hoogvlieger, maar de kans is groot dat er meer wind in de zeilen komt. Zowel op basis van koersvorming, geldstromen en fundamentals kan Fugro een "sleeping beauty" zijn.

De twee schepen

De aangeschafte schepen, gebouwd in 2019 en 2020, zullen worden ingezet om de samenstelling van zeebodems en bijbehorende eigenschappen in kaart te brengen. Deze behoefte is bijzonder groot in de groeiende markt voor windenergie op zee, en kan momenteel niet voldoende worden vervuld door kleinere of onbemande vaartuigen.

De Sea Gull vaart al onder de vlag van Fugro en is volledig operationeel. De Sea Goldcrest, één van de twee schepen, wordt naar verwachting in de loop van 2024 geleverd aan Fugro en zal vervolgens worden omgebouwd. Het schip zal naar verwachting begin 2025 operationeel zijn.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.