Navigation

Crypto: GameStop meer dan 75% gestegen - Roaring Kitty - slecht signaal

De recente ontwikkelingen rondom GameStop $GME en de heropleving van Roaring Kitty op sociale media zijn opmerkelijk. Na bijna drie jaar afwezigheid veroorzaakte de terugkeer van Roaring Kitty een stijging van meer dan 75% in GameStop.

Deze gebeurtenissen gingen gepaard met een aanzienlijke stijging van de Crypto Memecoin Index, waarbij de sector als geheel met ongeveer 5% toenam in de afgelopen 24 uur.

Speculatief gedrag

Dergelijke ontwikkelingen wijzen op een toename van speculatief gedrag. Uit het verleden blijkt dat een toename van de casino mentaliteit vaak een negatief signaal is. Bij crypto heeft het tot enorme ellende geleid en dat kan ook nu weer gebeuren.

Het wijst erop dat mensen de risico's niet meer adequaat inschatten, wat kan leiden tot volatiliteit en onvoorziene verliezen op de markt.

Een illustratief voorbeeld hiervan is het GameStop en Meme Stock fenomeen van begin 2021, In januari 2021 steeg de aandelenkoers van GameStop exponentieel als gevolg van een gecoördineerde actie door gebruikers van het Reddit-forum en WallStreetBets.

Veel particuliere beleggers kochten massaal aandelen om short sellers te squeezen, zonder rekening te houden met de fundamentele waarde van het bedrijf.

De aandelenkoers van GameStop schommelde sterk, wat leidde tot grote winsten voor sommige beleggers maar ook tot aanzienlijke verliezen voor anderen. Het incident trok wereldwijde aandacht en leidde tot discussies over marktmanipulatie en de rol van sociale media in de handel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.