Navigation

GBL: met cijfers - geen reden tot actie in het aandeel

Groupe Bruxelles Lambert [GBL] heeft haar cijfers bekendgemaakt. De geconsolideerde nettowinst bedroeg 1,7 miljard euro, ten opzichte van een verlies van 585 miljoen euro in 2022.

Deze cijfers zijn voor ons geen signaal om actie te ondernemen met het aandeel. Dit heeft vooral te maken met de prijs gedreven actie van het aandeel. Bovendien heeft het bedrijf geen concrete toekomstverwachting gegeven. Ook valt op dat haar beursgenoteerde portefeuille enkele veelbelovende namen bevat, maar ook enkele namen waar we flinke twijfels bij hebben.

Daarom blijven we voorlopig aan de zijlijn staan. Dit kan echter veranderen als de markt zich ontwikkelt of als de vooruitzichten van bepaalde holdings verbeteren.

Hoewel de netto-actiefwaarde daalde van 17,8 tot 16,7 miljard euro, rapporteerde GBL een cash earnings van 414,1 miljoen euro. De portefeuille bestond voor 65% uit genoteerde activa, met 18% private activa en 17% GBL Capital. GBL heeft haar portefeuille geoptimaliseerd door activa zoals GEA, Holcim en Mowi te verkopen.

Het dividend voor 2023 bedraagt ​​2,75 euro per aandeel, gelijk aan het voorgaande jaar, waarbij in totaal meer dan 1,2 miljard euro aan aandeelhouders werd teruggegeven, inclusief 402 miljoen euro aan dividend.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.