Navigation

GDPNow: gestegen na werkgelegenheidscijfers - implicaties

GDPNow: gestegen na werkgelegenheidscijfers - implicaties
pro

US Atlanta Fed GDPNow voor het tweede kwartaal staat op 3,1%. De vorige meting bedroeg 2,6%. Deze schatting volgt op de publicatie van de werkgelegenheidscijfers door het US Bureau of Labor Statistics en het handelsrapport van het US Census Bureau.

De voorspellingen voor de groei van de persoonlijke consumptie en de bruto particuliere binnenlandse investeringen in het tweede kwartaal zijn respectievelijk gestegen van 2,4 procent en 5,8 procent naar 2,8 procent en 7,7 procent.

De GDPNow schatting voor Q2 van 2024 vertoont gedurende het kwartaal verschillende schommelingen. Een piek werd bereikt rond begin mei, gevolgd door een daling eind mei, voordat het weer begon te stijgen begin juni.

De Blue Chip consensus, die een bandbreedte biedt van de top 10 en bottom 10 gemiddelde voorspellingen, toont een meer gestage groei, met een range van ongeveer 1,5% tot 3%.

Implicaties

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd