Navigation

GE Aerospace: verhoging outlook - al op up vanaf 60 dollar

GE Aerospace: verhoging outlook - al op up vanaf  60 dollar
pro

GE Aerospace $GE, dat we hebben gekocht op 60 dollar, heeft solide resultaten behaald in het tweede kwartaal van 2024, waarbij het bedrijf significante winstgroei rapporteerde en zijn winst- en kasstroomprognoses voor het hele jaar verhoogde.

In het tweede kwartaal van 2024 noteerde GE Aerospace totale orders van 11,2 miljard dollar, een stijging van 18%, en een totale omzet van 9,1 miljard dollar, een toename van 4%.

Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,4 miljard dollar, wat een daling van 4% vertegenwoordigt, terwijl de operationele winst 1,9 miljard dollar bereikte, een stijging van 37%. De vrije kasstroom (FCF) steeg met 0,2 miljard dollar naar 1,1 miljard dollar.

Dankzij deze sterke prestaties verhoogde GE Aerospace zijn winst- en kasstroomprognoses voor het hele jaar, met verwachte aangepaste winst per aandeel tussen 3,95 en 4,20 dollar en een vrije kasstroom tussen 5,3 en 5,6 miljard dollar.

Sterke punten

  • Orders en omzetgroei: GE Aerospace zag een toename van 18% in totale orders en een groei van 4% in de omzet, wat een indicatie is van de sterke vraag in de markt.
  • Winst en marges: De operationele winst steeg met 37%, wat resulteerde in een verbeterde operationele winstmarge van 23,1%.
  • Vrije kasstroom: De vrije kasstroom nam toe met 0,2 miljard dollar, wat de financiële gezondheid van het bedrijf verder versterkte.

Zwakke punten

  • Winstmarge: De GAAP-winstmarge daalde met 130 basispunten naar 15,9%, wat een aandachtspunt kan zijn voor beleggers.
  • Verlies bij bepaalde segmenten: Hoewel de meeste segmenten groei lieten zien, waren er verliezen en minder presterende onderdelen die aandacht verdienen.

Toekomstverwachtingen (guidance)

GE Aerospace heeft zijn winst- en kasstroomprognoses voor het hele jaar verhoogd. De verwachte aangepaste winst per aandeel is verhoogd naar een bereik van 3,95 tot 4,20 dollar, en de vrije kasstroom wordt nu geschat tussen 5,3 en 5,6 miljard dollar. Dit wijst op een optimistische vooruitblik en vertrouwen in aanhoudende groei.

Visie op het aandeel

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.