Navigation

General Electric - sterke cijfers en verhoging outlook - bullish

General Electric (GE) heeft de vooruitzichten verhoogd na beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal. De aangepaste winst per aandeel wordt nu verwacht tussen $2,10 en $2,30, terwijl dit eerder tussen $1,70 en $2,00 lag.

Het bedrijf verwacht nu een lage dubbelcijferige autonome omzetgroei voor 2023, in tegenstelling tot de eerdere verwachting van een hoge enkelcijferige groei. De verwachting voor de vrije kasstroom is ook verhoogd naar $4,1 tot $4,6 miljard, vergeleken met de eerdere verwachting van $3,6 tot $4,2 miljard.

Cijfers bevestigen turn-around - prijs gedreven actie sterk

De cijfers en de verhoging van de guidance zijn bullish. Wij zijn rond de $60 weer positief geworden op General Electric. De cijfers bevestigen dat de kans aanwezig is dat het aandeel verder zal stijgen.

De cijfers geven ook aan dat General Electric een aandeel kan zijn dat een langdurige opwaartse trend zal laten zien. De verhoging van de guidance komt in een nog steeds onzekere periode. In de komende paar jaar zal het bedrijf in zekerder vaarwater komen, niet alleen vanwege het stroomlijnen van het bedrijf, maar ook vanwege de verwachte voordelen van de nieuwe relatie tussen de VS en India.

Kijkend naar de prijs gedreven actie kunnen we stellen dat deze sterk is. Er is een mooie opwaartse trending zichtbaar. Dit en de hogere verwachtingen maken General Electric een aandeel waar we positief naar blijven kijken.

Nog even wat extra cijfers  van General Electric. In het tweede kwartaal was de vrije kasstroom positief met $415 miljoen, terwijl analisten een positieve kasstroom van $95 miljoen hadden voorspeld. Het aantal orders steeg met 59 procent op jaarbasis naar $22,0 miljard en op autonome basis met 58 procent. De omzet steeg met 18 procent op jaarbasis naar $16,7 miljard, met een autonome omzetgroei van 19 procent. De aangepaste winst per aandeel van $0,68 was beter dan de verwachte $0,46.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.