Navigation

Gimv: verkoop enkele portefeuillebedrijven - visie

Gimv $GIMB heeft contractuele afspraken gemaakt voor de mogelijke verkoop van enkele portefeuillebedrijven. Deze transacties zullen naar verwachting de cashpositie met meer dan 250 miljoen euro versterken.

We houden dit aandeel op afstand. De verkoop levert aardig wat cash op en kan misschien steun bieden aan het aandeel. De impact op het portefeuilleresultaat voor dit boekjaar wordt geschat op ongeveer 100 miljoen euro, of ongeveer 4 euro per aandeel. Echter, dit is voor ons geen reden om iets te doen met het aandeel. De huidige steun is zwak en een daling naar 37 euro zou ons niet verbazen. Eigenlijk is het aandeel nog steeds veel te duur bij de huidige marktomstandigheden en de huidige informatie die bekend is.

De betrokken bedrijven zijn Coolworld, GPNZ en Impact en binnenkort wordt ook de verkoop van een vierde participatie aangekondigd. Meer details zullen beschikbaar zijn in de halfjaarcijfers op 23 november 2023.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.