Navigation

Gimv: met cijfers - redelijk sterk - vooralsnog langs de zijlijn

Gimv $GIMB heeft over het gebroken boekjaar 2023/2024 een rendement op de portefeuille van 19,1% behaald. Dit rendement werd voornamelijk in de eerste jaarhelft gerealiseerd.

Het aandeel Gimv

Hoewel de cijfers van Gimv verbeterd zijn, wachten wij af. De verbetering in de prestaties kan deels worden toegeschreven aan gunstige marktomstandigheden en strategische exits die mogelijk niet duurzaam zijn. Het is belangrijk om te zien of Gimv deze positieve trend kan voortzetten en stabiele groei kan realiseren in de komende perioden voordat verdere investeringsbeslissingen worden genomen. We willen wel benadrukken dat we misschien wel te voorzichtig zijn.

Extra informatie

De portefeuilleomvang steeg tot bijna 1,6 miljard euro. De totale omzet van Gimv's bedrijven nam met 15% toe en het rendement groeide met 20%. Dankzij strategische exits in een selectieve Europese private equitymarkt, kon Gimv aanzienlijke meerwaarden realiseren.

Het bedrijf rapporteerde een record nettowinst van 217 miljoen euro, wat overeenkomt met 7,80 euro per aandeel. Hierdoor steeg de intrinsieke waarde per aandeel met 17% tot 53,40 euro.

Gimv heeft aangekondigd een dividend van 2,60 euro per aandeel uit te keren over het boekjaar 2023/2024. De beschikbare liquiditeiten namen ook toe, van 194,4 miljoen euro naar 346,8 miljoen euro aan het einde van het jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.