Navigation

Galapagos: cijfers ronduit slecht - bedrijf moet zichzelf opheffen - cash uitkeren

De cijfers van Galapagos $GLPG die zijn vrijgegeven zijn ronduit slecht. Zoals eerder geschreven, is het het beste als het bedrijf zichzelf gaat opheffen. Dan kunnen activiteiten aan een andere partij worden verkocht en kan de kaspositie onder aandeelhouders verdeeld worden.

Dat is ook de reden dat we in het high risk gedeelte dit aandeel eerder dit jaar hebben aangeschaft. Die positie staat momenteel onder water, maar houden we wel vast.

Momenteel heeft Galapagos een kaspositie van 3,8 miljard euro bij een cash burn prognose van 380 tot 420 miljoen euro. De cash burn prognose geeft aan dat er totaal geen vooruitgang wordt geboekt. Dus het is zonde om hiermee door te gaan.

De overdracht van Jyseleca-rechten aan AlfaSigma zou naar verwachting de cash burn in 2024 verminderen tot 255 tot 295 miljoen euro. Dat is leuk, maar ook dan is er nog steeds te weinig vooruitgang. Het opheffen van het bedrijf zou direct een aanzienlijke bonus aan aandeelhouders geven en misschien ook beter zijn voor de ontwikkeling van haar producten.

In dit kwartaal bedroegen de Jyseleca-verkopen 27,8 miljoen euro, wat lager is dan verwacht en dit wordt toegeschreven aan beperkingen van het EU-label voor de JAKi-klasse. Galapagos blijft voor heel 2023 rekenen op een omzet van 100 tot 120 miljoen euro uit Jyseleca.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.