Navigation

GM: update: ziet blijvende groei EV's - ondanks vertraging - TSLA

General Motors $GM verwacht groei in zowel de volumes van interne verbrandingsmotoren (ICE) als elektrische voertuigen (EV) in 2024.

De toelichting zoals hieronder staat heeft wel de nodige nuanceringen. Het wijzigt ook niet onze visie dat we vooralsnog neutraal blijven in GM. Wel zien we de toekomstige groeirichting in EV's vooral als een opsteker voor Tesla $TSLA. Daar komen mogelijk vandaag of later deze week op terug.

GM erkent dat de groei van EV's vertraagt, wat enige onzekerheid met zich meebrengt. Desondanks suggereren voorspellingen van derden dat de leveringen van EV's in de Verenigde Staten zouden kunnen stijgen van ongeveer 7% van de markt in 2023 naar minstens 10% in 2024, wat een mogelijk nieuw recordjaar voor de verkoop van elektrische voertuigen betekent.

Het bedrijf verwacht de kosten met ongeveer $1 miljard te verminderen en de kasstroomverbranding te vertragen om in lijn te zijn met een nauwere focus in 2024, zoals vermeld in de presentatie van de kwartaalcijfers.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.