Navigation

Alphabet: podcast en artikel: cijfers - lager nabeurs - visie

Alphabet: podcast en artikel: cijfers - lager nabeurs - visie

Alphabet $GOOGL heeft gisteren na het sluiten van de New York zijn cijfers vrijgegeven. Hierop is de koers met bijna 6% gedaald. De markt reageerde op een lager dan verwacht advertentiesegment, dat de belangrijkste inkomstenbron voor Alphabet is.

audio-thumbnail
podcast: cijfers - CPU en GPU - visie op het aandeel
0:00
/238.7377

Het teleurstellende bij Alphabet was dus in de advertentiebusiness van Google, die een omzet van $65,52 miljard opleverde, lager dan de schattingen van analisten van $65,94 miljard.


Het aandeel Alphabet

De aandelen van Alphabet zijn dit jaar met 55% gestegen en bereikten vorige week een nieuw hoogtepunt. De cijfers moesten dus wel perfect zijn om geen ronde winstnemingen uit te lokken. Mogelijk dat de koers nog iets verder gaat dalen, maar zo'n dip wordt door ons al tijdelijk gezien.

De vooruitzichten blijven sterk en qua trendmatige groei blijft deze ook goed genoeg. De operationele marge verbeterde, van 24 naar 27 procent, en dit zien we als een teken van kracht. Dit houdt in dat we op een up blijven zitten en bij een grote dip zelfs gaan verzwaren.

Enige cijfers

De winst steeg sterker dan verwacht, van 13,6 miljard naar 20,7 miljard dollar, of van 1,05 tot 1,64 dollar per aandeel. De omzet nam met 13 procent toe, van 76,0 miljard naar 86,3 miljard dollar.

Bij Google Search steeg de omzet van 42,6 miljard naar 48,0 miljard dollar. De advertentie-inkomsten op YouTube stegen van 8,0 miljard naar 9,2 miljard dollar.

Google Cloud zag de omzet stijgen van 7,3 naar 9,2 miljard, en het operationele verlies draaide om naar een positief resultaat van 864 miljoen dollar. Google Services boekte 26,7 miljard dollar operationele winst, tegen 20,2 miljard dollar een jaar eerder.


Analisten call

Tijdens het gesprek met analisten prees CEO Sundar Pichai de vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) binnen het Alphabet-bedrijf en benadrukte hij de mogelijkheid van AI om nieuwe vragen effectief te beantwoorden.

Gevraagd naar de digitale assistent van het bedrijf, bekend als Google Assistent, zei Pichai dat AI het bedrijf in staat stelt om in de loop van de tijd meer als een agent te handelen en verder te gaan dan alleen antwoorden en gebruikers zodoende nog meer bij te staan.

Terwijl Alphabet zich richt op AI, is de interesse van beleggers in Google Cloud toegenomen. Vorig jaar behaalde de divisie voor het eerst een kwartaalwinst, maar de omzetgroei vertraagde omdat klanten hun uitgaven aan de cloud stroomlijnden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.