Navigation

Commodities: stop in goud weer verhogen - meer winst borgen

Commodities: stop in goud weer verhogen - meer winst borgen

De prijs van goud [gold] $GC is recent verder gestegen en bewijst zich opnieuw als een veilige haven in tijden van geopolitieke onzekerheid. Deze functie van goud als vluchthaven heeft geleid tot extra aankopen, wat de prijs verder omhoog heeft geduwd.

Stop verder in de winst

Wij zitten al wat langer op een stijging. Om meer zekerheid te krijgen in onze strategie, hebben we besloten de stop-loss naar boven te verleggen. Deze stellen we nu in op $2460. Hierdoor creëren we een aantrekkelijkere ‘free ride’ positie. Dit betekent echter niet dat we ervan uitgaan dat de stijging van goud voorbij is of dat er direct een correctie zal volgen. Door de stop te verhogen, zorgen we simpelweg voor meer zekerheid in onze positie, zonder in te boeten op toekomstige winsten.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat de prijs in een rechte lijn zal blijven stijgen, wordt verwacht dat de rente op termijn verder zal dalen. Zowel de Europese Centrale Bank (ECB) als de Federal Reserve lijken op weg hun rentetarieven te verlagen, wat ook emerging markets de ruimte geeft om hun rentetarieven te verminderen. Dat kan bullich zijn.

Daarbovenop is er een reële kans dat liquiditeit vanuit China naar goud zal stromen, waardoor de goudprijs mogelijk nog niet zijn top heeft bereikt.

Tegelijkertijd moeten we erkennen dat veel van het goede nieuws al in de huidige koers is verwerkt. Op de korte termijn is het niet uitgesloten dat er enige winstnemingen plaatsvinden. Desondanks blijven beleggers het edelmetaal kopen, wat blijkt uit de voortdurende inflows in goud.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.