Navigation

Goud: UBS met bullish rapport - ziet zilver sterk stijgen

Goud: UBS met bullish rapport - ziet zilver sterk stijgen

UBS voorspelt dat goud en zilver in 2024 zullen stijgen, in anticipatie op een renteverlaging door de Amerikaanse Federal Reserve. De verwachting is dat goud tegen het einde van het jaar $2.200 per ounce zal bereiken, ondersteund door een zwakkere dollar en het beleid van de Fed.

Lagere rentetarieven maken goud aantrekkelijker, vooral in vergelijking met obligaties. De vooruitzichten voor zowel goud als zilver zijn positief, waarbij zilver wordt aangemerkt als een veelbelovende belegging. In een scenario van beleidsverlichting door de Fed wordt verwacht dat zilver het goed zal doen en zelfs goud zal overtreffen.

De aanhoudende geopolitieke onzekerheden dragen ook bij aan de aantrekkingskracht van goud als veilige haven. Zilver, sterk verbonden met de algehele economie vanwege zijn brede industriële toepassingen, zou een grote stijging kunnen ervaren als de Fed doorgaat met verlagen, aldus UBS.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.