Navigation

Commodities: goudprijs onder druk - nog steeds kans op laatste melt-up

De goudprijs $GC is gisteren flink gedaald, voornamelijk door de teleurstelling over het uitblijven van nieuwe stimuleringsmaatregelen in China en de oplopende rente.

Er is een kans dat de goudprijs verder kan dalen, maar we denken dat dit nog niet het einde is. We zien signalen dat de kapitaalrente misschien een top nadert. Maar verwachten vooral dat beleggers, op zoek gaan naar alternatieve beleggingen, en mogelijk weer goud kopen. Dit door een overschot aan liquiditeiten.

Mocht dit scenario zich niet voordoen, dan hebben we onze winst al veiliggesteld. Onze instapprijs was 2072 dollar, en met een stop op 2460 dollar zitten we al in een comfortabele positie, waardoor we kunnen afwachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.