Navigation

Commodities: goud op record - stop verhogen - free ride

De prijs van goud [gold] $GC heeft de afgelopen dagen een nieuw record bereikt. We zitten op een stijging van goud vanaf een mooi niveau, en we willen als eerste melden dat we de stop voor goud gaan verhogen.

Dit betekent dat we onder normale omstandigheden meer winst kunnen veiligstellen en, zoals wij dat noemen, de 'free ride' verder kunnen optimaliseren. We gaan de stop verhogen van 2330 dollar naar 2400 dollar.

Het is niet uitgesloten dat de goudprijs verder zal stijgen, hoewel dit mogelijk afhankelijk is van of de Federal Reserve woensdag de rente met 25 of 50 basispunten verlaagt.

De goudprijs lijkt zich ook te hebben losgekoppeld van het idee dat het vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoin functioneert momenteel weinig als store of value, terwijl goud juist sterk in waarde stijgt.

We denken daarom dat de kans groot is dat goud verder zal stijgen, wat de reden is dat we vasthouden aan onze huidige positie. Er komt ongetwijfeld een moment dat goud weerstand zal ondervinden, maar vanwege de vooruitzichten van een lagere rente wordt goud nu gezien als aantrekkelijk, hoewel we niet zouden bijkopen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.