Navigation

Commodities: goud en zilver in nog steeds in onzekere marktsituatie

Commodities: goud en zilver in nog steeds in onzekere marktsituatie

De prijs van goud [gold] $GC blijft moeite hebben, net zoals de prijs van zilver. Op dit moment zitten we nog steeds op een stijging van goud vanaf $2072, met een stop ingesteld rond $2280. Als deze grens definitief doorbroken wordt gaan we de markt verlaten.

De onzekerheid rond goud begon toen het nieuws naar buiten kwam dat de Chinezen gestopt zouden zijn met het kopen van goud. Dit nieuws wordt echter ook als omstreden gezien bij sommige goud-volgers. Sommigen menen dat een maand zonder aankopen niet meteen betekent dat China helemaal stopt met het kopen van goud. Daarnaast blijven andere landen wel doorgaan met het kopen van goud.

Ook de rente speelt een belangrijke rol in de prijsontwikkeling van goud. Een dalende rente kan gunstig zijn voor goud, maar aan de andere kant kan een stijgende rente ook positief uitpakken. Dit komt doordat een stijgende rente kan duiden op hogere inflatie dan verwacht, waardoor goud als bescherming tegen inflatie aantrekkelijk blijft.

Gezien alle tegenstrijdigheden denken we dat de grafiek van de goudprijs het verhaal vertelt. Goud zit nog steeds in een opwaartse trend vanaf lagere niveaus, maar op de korte termijn is de situatie onzeker. We durven niet met zekerheid te zeggen of goud op de korte termijn nog veel verder zal stijgen. Daarom blijven we wel uitgaan van een stijging, maar we houden een stop in de winst aan.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.