Navigation

Commodities: goud blijft stijgen - kan het naar 3000 dollar

De prijs van goud [gold] $GC bereikt record na record, en wij zitten op een stijging vanaf $2072. De recente stijging van goud wordt mede veroorzaakt door de renteverlaging van de Federal Reserve en de hoop dat dit jaar, mogelijk na de verkiezingen, de rente nog eens met 50 basispunten zal worden verlaagd. Daarnaast zou tussendoor een renteverlaging van 25 basispunten kunnen plaatsvinden.

Er is ook speculatie dat de ECB de rente al in oktober weer gaat verlagen. Bovendien lijkt het erop dat de opkomende markten waarschijnlijk hun rentetarieven omlaag zullen brengen.

Goud profiteert van deze ontwikkelingen en is technisch gezien al eerder uitgebroken naar boven. Toch verwachten we niet dat goud in een rechte lijn zal blijven stijgen. Dat gezegd hebbende, blijven wij nu op de stijging zitten, en sluiten we niet uit dat de prijs zelfs $3000 kan bereiken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.