Navigation

Greenyard met cijfers: nauwelijks volumestijging - addertjes onder het boekhoudkundige gras

Greenyard ($GREEN) heeft zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt. Op het eerste gezicht lijken deze cijfers redelijk, maar er zitten addertjes onder het gras waardoor ze niet echt sterk zijn. Het aandeel reageert ook als een "natte krant" en de prijsactie van het aandeel is onvoorspelbaar vanwege het lage handelsvolume. Wij houden ons afzijdig.

Nauwelijks volumestijging en aangepaste EBITDA

De prijzen zijn gestegen met 10,1%, terwijl de volumes slechts met 0,2% zijn toegenomen. Met andere woorden: het bedrijf profiteert van prijsstijgingen, maar de groei van de volumes blijft sterk achter.

Daarbij komt nog bij dat de vooruitzichten zijn gebaseerd op een aangepaste EBITDA. Dan kan je van gehakt een biefstuk maken. Als belegger mag je zeer argwanend zijn als een bedrijf een aangepaste EBITDA als maatstaf neemt.

Enige gegevens van Greenyard

Het bedrijf meldt een omzetstijging van 10% in het afgelopen kwartaal, met een totale omzet van 1,28 miljard euro. De prijzen stegen met 10,1% en de volumes met 0,2%. Het bedrijf heeft de jaarlijkse doelen bevestigd, waarbij een aangepaste EBITDA van 175-180 miljoen euro en een netto-omzet van 4,9 miljard euro zijn opgenomen. Greenyard heeft ook de ambitie om tegen maart 2026 een omzet van 5,4 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 200-210 miljoen euro te bereiken. De publicatie van de kwartaalcijfers is vervroegd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.