Navigation

GBL: gaat inkoop van eigen aandelen versnellen - kans op tijdelijke stijging

GBL $GBL heeft aangekondigd dat ze hun programma voor de inkoop van eigen aandelen gaan versnellen. De holding heeft besloten tot deze stap omdat ze vinden dat de huidige beurskoers van het GBL-aandeel de intrinsieke waarde ervan niet correct weerspiegelt. Het aandel staat momenteel iets hoger.

Het inkoopprogramma betreft een totaalbedrag van 500 miljoen euro, wat neerkomt op ongeveer 5,2 procent van de GBL-aandelen. Het programma is gepland om uiterlijk op 30 juni 2025 voltooid te zijn, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Deze versnelde aandeleninkoop kan leiden tot een tijdelijke stijging van de aandelenkoers. Dit wordt vaak gezien als een teken van vertrouwen vanuit het management in de waarde van het bedrijf, waarop de aandelenmarkt doorgaans positief reageert.

Dat het aandeel onder zijn intrinsieke waarde noteert, is een fenomeen dat we vaker zien bij kleinere bedrijven die niet tot de giganten behoren. Hier ligt inderdaad veel verborgen waarde. Het is echter niet duidelijk wanneer deze waarde gerealiseerd gaat worden als het aandeel wordt gekocht. Soms moet je heel lang wachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.