Navigation

Nieuwe EU-wet - elke 60 kilometer chargers - FAST - ALFEN

De EU heeft een nieuwe regelgeving goedgekeurd om de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV's) langs belangrijke snelwegen in heel Europa te verbeteren.

EU passes law to blanket highways with fast EV chargers by end of 2025
The chargers must be placed every 60km (37mi) and allow ad-hoc payment by card or contactless device without subscriptions.

De regelgeving schrijft voor dat er vanaf 2025 elke 60 kilometer snellaadstations (chargers) moeten worden geïnstalleerd die ten minste 150 kW vermogen leveren. De wet vereist ook dat deze laadstations gebruiksvriendelijke betaalmethoden hebben.


Visie: mogelijk kopers in gerelateerde aandelen Fastned en Alfen

Het nieuws van de EU-wet kan mogelijk tot kopers leiden in Fastned en Alfen. Beide bedrijven zitten in deze bedrijfstak. Hoewel we op de korte termijn niet uitsluiten dat op het nieuws van de EU-regelgeving positief wordt gereageerd denken we nog niet dat deze aandelen op de lange termijn ook zullen stijgen.


Fastned

De koers van Fastned (FAST) zou bij een vast positief sentiment mogelijk kunnen stijgen tot ongeveer 35 tot 40 euro. We willen benadrukken dat we daarmee niet meteen voorzien dat het aandeel weer in een lange opwaartse trend gaat. Het bedrijf is te klein en moet waarschijnlijk geld ophalen. Deze EU-verklaring kan mogelijk wel tot een tijdelijke rally leiden nu de fantasie losbarst over de enorme hoeveelheid laadstations die in Europa gebouwd moeten worden.


Alfen

Alfen (ALFEN) ligt er nog steeds zwak voor. Toch is de kans toegenomen dat er wordt gespeculeerd over grote orders voor Alfen binnenkomen vanuit de EU. Hierdoor zou de koers mogelijk tijdelijk kunnen stijgen. Zoals eerder aangegeven, hebben we momenteel weinig vertrouwen in de lange termijn van Alfen. Eerst moet het management beter gaan communiceren en we denken dat er op enig extra kapitaal wordt opgehaald door het bedrijf.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.