Navigation

Nog doen Free cashflow

Ondanks een daling van de free cash flow (vrije kastroom) blijft deze voor de S&P 500 boven de historische trend. Dit blijft uit gegevens verzameld door Bank of Amerika. De gegevens zijn opmerkelijk, omdat dit ook het geval was tijdens de renteverhogingen.

Dit is een een bullish signaal is. Deze trend opent mogelijkheden voor bedrijven om eigen aandelen in te kopen en andere vormen van aandeelhoudersbeloningen te overwegen. Bovendien kan het wijzen op groeikansen en efficiënt cashflowgebruik, waardoor bedrijven ook ruimte hebben om actiever te worden in M&A en te groeien via overnames.

Vrije kasstroom is een essentiële maatstaf in financiële analyse omdat het laat zien hoeveel contant geld een bedrijf beschikbaar heeft nadat het aan al zijn interne en externe verplichtingen heeft voldaan. Het is een maatstaf voor winstgevendheid die niet-kasgerelateerde kosten in de resultatenrekening uitsluit.

Voor beleggers is vrije kasstroom belangrijk omdat het de capaciteit van een bedrijf aangeeft om schulden af te lossen, dividenden uit te keren, eigen aandelen terug te kopen en de groei van het bedrijf te ondersteunen. Het is een betrouwbare meting van hoe efficiënt een bedrijf is in het genereren van contant geld.

Bovendien kan vrije kasstroom problemen in de fundamentele aspecten van een bedrijf aan het licht brengen voordat deze zich voordoen in de resultatenrekening.


Vertel hun dat wanneer de S&P 500 meer dan 10% wint in november en december (zoals het zal zijn in '23), de rendementen het volgende jaar nog sterker worden.

Rendementen in het eerste kwartaal en het volgende jaar waren nog nooit zo laag.

Sterker nog, het volgende jaar stijgt gemiddeld bijna 20%.

weapons FT

De wereldwijde defensie-industrie heeft de afgelopen jaren aanzienlijke groei doorgemaakt, met toenemende orderbacklogs en stijgende aandelenkoersen in de sector. Enkele belangrijke punten zijn onder andere:

  • De top 15 defensiebedrijven hadden gezamenlijk een gecombineerde order backlog van $764 miljard, alleen al in de eerste helft van 2023.
  • Aandelenkoersen in de sector zijn met 25% gestegen.
  • De militaire uitgaven worden geschat op $2.012,1 miljard in 2023, met een voorspelling van $2.132,0 miljard in 2024, met een jaarlijkse groei van 2,74%.

De top 15 defensiebedrijven hadden gezamenlijk een gecombineerde order backlog van $764 miljard, alleen al in de eerste helft van 2023.

In 2023 zijn de aandelenkoersen in de sector met 25% gestegen.

Wereldwijd wordt verwacht dat de militaire uitgaven in 2023 een verbazingwekkende $2.012,1 miljard zullen bereiken, met een voorspelling van $2.132,0 miljard in 2024, met een jaarlijkse groei van 2,74%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.