Navigation

Heineken: RBC gaat naar underperformer - glans verloren - niks met aandeel doen

RBC heeft het advies voor Heineken $HEIA aangepast van sectorperform naar underperform en het koersdoel is verlaagd van €86,00 naar €78,00. Ook wij zijn van mening dat Heineken een slecht aandeel is.

We zien al lange tijd weinig potentie in dit aandeel en de downgrade van RBC sluit aan bij onze mening. Ook lijkt het erop dat het een zwak marketingbureau is geworden dat steeds de plank misslaat met speciaal bieren.

Als voorbeeld, we horen helemaal niks meer over de introductie van Silver in Amerika. Het management gedraagt zich als een robot met weinig visie en herhaalt steeds weer dezelfde fout met de hoop dat het resultaat anders wordt.

De koers zit al jaren gevangen in een range wat een bevestiging is dat Heineken en het management steeds weer dezelfde fout herhalen en waardoor beleggers steeds weer teleurgesteld worden.

Bovendien is er weinig aantrekkelijkheid voor investeerders die op zoek zijn naar dividend dat 2,1% bedraagt. Al met al is het een aandeel die al zijn glans heeft verloren.

Terug naar het rapport van RBC over Heineken

Het rapport benadrukt dat ongunstige trends in belangrijke markten zoals Vietnam en Nigeria, evenals een positieve verschuiving in het consumentenvertrouwen in Europa, van invloed zijn op het advies.

Volgens de RBC heeft Heineken mogelijk de prijzen te fors verhoogd, wat geleid heeft tot volumedalingen. Ze suggereren dat een meer gematigd prijsbeleid positieve effecten op de volumes zou kunnen hebben.

De mogelijkheid van een bovengemiddelde autonome omzetgroei zonder een toename in marketinginspanningen op het niveau van 2019 zou volgens RBC het underperform advies kunnen rechtvaardigen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.