Navigation

Heineken: RBC analist maakt fout: aandeel weer verhoogd - wij blijven weg uit het aandeel

In een bizarre wending heeft RBC dat Heineken $HEIA op woensdag nog op de verkooplijst zette deze daar nu alweer vanaf gehaald. Voor ons veranderd dat overigens niets aan de overwegend negatieve houding die we hebben over Heineken.

Volgens de media had analist van RBC dat een verkeerde aanname over de marketinguitgaven en verkoopkosten bij Heineken gedaan. Wij vermoeden dat de analist een belletje heeft gehad met Heineken en mogelijk beïnvloed is. We hebben geen bewijs, maar uit onze eigen ervaring van de afgelopen jaren kunnen we stellen dat dit ook bij ons is gebeurd.

Dus, de analist heeft geen ruggengraat of heeft zich echt vergist. En dat terwijl het ook nog eens zo is dat dit soort rapporten tegenwoordig (meestal) langs compliance gaan voordat ze worden gepubliceerd.

Woensdag verlaagde RBC het advies van sectorperform naar underperform en het koersdoel ging van 86,00 naar 78,00 euro. Nu is het advies weer verhoogd naar sectorperform, met een koersdoel van 87,00 euro.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.