Navigation

Heijmans: vrijval zorgt voor hogere winstverwachting - visie

Heijmans $HEIJM heeft zijn winstverwachting voor 2023 verhoogd nadat een speciale voorziening voor Wintrack II is vrijgevallen. Hierdoor wordt verwacht dat de onderliggende EBITDA op minstens 120 miljoen euro zal uitkomen, wat hoger is dan aanvankelijk gedacht.

Heijmans wordt door ons momenteel als ondergewaardeerd beschouwd. Het bedrijf bouwt niet alleen nu huizen en infrastructurele projecten, maar zal dit over "100 jaar" nog steeds doen. De huidige orderportefeuille van Heijmans bedraagt 2,6 miljard euro.

Financieel staat Heijmans veel sterker dan de markt denkt. Met een beter resultaat voor 2023 is het dividendrendement van ruim 9% bij de huidige koers een aanzienlijke buffer.

Tot slot, de kans wordt naar onze mening steeds groter dat bij een nieuw kabinet de regels voor bouwen soepeler en helderder worden en dat #Heijmans dan ook nog eens een overnamekandidaat wordt.

Terug naar het bericht van Heijmans. Hoewel er een afname was in de verkoop van nieuwbouwwoningen en een omzetdaling in Vastgoed door uitdagende marktomstandigheden, heeft Heijmans dit weten te compenseren met groei in omzet in de sectoren infrastructuur, bouw en techniek.

Heijmans wil een belangrijke rol spelen in de uitdagingen waarmee Nederland te maken heeft. Dit willen ze realiseren via het 'Samen naar 2030'-initiatief, gericht op vijf pijlers: Welzijn, Duurzaamheid, Verbinding, Maakbaarheid en Team.

In de toekomst zal Heijmans deze pijlers vertalen naar zowel financiële als niet-financiële doelstellingen en KPI's.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.