Navigation

Heijmans: cijfers bevestigen trend - instant update en visie - op up vanaf 10,45 euro

Dit is een eerste kort update. Later vandaag komt er een vervolg.

Heijmans $HEIJM boekte in 2023 aanzienlijke groei in omzet en winst, ondanks een woningmarkt dip en dankzij sterke prestaties in Bouw & Techniek en Infra.

De cijfers bevestigen onze visie op het aandeel. We zijn op 10,45 euro in juni 2023 naar een positieve waardering gegaan. We rekenen op een verdere stijging van het aandeel dat ook nog eens een aantrekkelijk dividend heeft. Later vandaag volgt een update, maar we kunnen nu al aangeven dat we bullish blijven.

De omzet steeg naar 2,1 miljard euro, met een nettowinst van 60 miljoen euro. Het bedrijf verwacht in 2024 een omzet van 2,5 miljard euro en stelt een dividend van 0,89 euro per aandeel voor. De orderportefeuille groeide naar bijna 2,8 miljard euro, en de nettoschuld bedroeg 137 miljoen euro. Het bedrijf blijft op koers om in 2026 een positieve netto kaspositie te bereiken.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.