Navigation

Heijmans: iets lager na cijfers - geen wijziging visie - update na instant-visie

Heijmans: iets lager na cijfers - geen wijziging visie - update na instant-visie

Heijmans $HEIJM is vanochtend met de resultaten gekomen, zoals reeds gebracht in een eerste update. Daarop is de koers ongeveer 3% gedaald. De cijfers van Heijmans geven aan dat het volgend jaar verwacht meer huizen te bouwen.

Heymans wist over 2023 in totaal zo'n 1.803 nieuwbouwwoningen te verkopen. Dat aantal ligt in lijn met de in 2022 verkochte 1.811 woningen.

Bullish visie op aandeel

De cijfers van Heijmans, die we reeds vanochtend in een eerste update hebben gebracht, daar volgde een negatieve reactie op van het aandeel. De onderliggende gegevens kunnen echter als sterk worden gezien.

Het bedrijf ziet in 2024 een jaaromzet van 2,5 miljard euro. Dit was afgelopen jaar nog 2,1 miljard euro. Dit geeft aan dat er een aanzienlijke groei zichtbaar zal zijn. De marges kunnen volgens ons ook verbeteren door betere marktomstandigheden en goedkopere grondstoffen. Het lopende jaar rekent Heijmans zelf op een marge van 6,5%.

De huidige netto schuld ligt op 137,3 miljoen euro ligt. In 2026 is de veronderstelling van het bedrijf dat er weer een positieve netto kaspositie zal zijn. Als Heijmans naar een positieve netto kaspositie gaat, betekent dit misschien dat in de toekomst aandelen kunnen worden ingekocht.

De cijfers van Heijmans vinden wij onderliggend prima, waarbij we eerder op een stijging zijn gaan zitten. Dit was vanaf een koers van 10,45 euro. De negatieve reactie van het aandeel, hoewel beperkt, komt ook na een forse rally de laatste tijd. De stijgingspositie laten we liggen, waarbij we ervan uitgaan dat het bedrijf in de toekomst zelfs beter dan verwacht kan presteren.

Dit hangt ook af van regelgeving en een nieuw kabinet. Maar, zoals de signalen nu liggen, zal dit nieuwe kabinet wat soepeler worden met de woningbouw.

Het relatief hoge dividendrendement wat niet in gevaar komt in de komende jaren is een extra bonus. Dat dividendrendement ligt nu op TTM basis (Trailing Twelve Months) op 6,5%. Ook in deze tweede update blijft onze visie ongewijzigd. We denken dat Heijmans verder mag stijgen en we blijven dan ook op een up zitten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.