Navigation

Heijmans: aan de slag in gemeente Middelburg - aandeel reeds op up

Heijmans gaat aan de slag in de gemeente Middelburg met de bouw van ongeveer 200 woningen in het uitbreidingsgebied ten noorden van de wijk Sint Laurens. Dit meldde Heijmans vrijdag. De volgende stap is om het stedenbouwkundig plan verder te ontwikkelen. De verwachting is dat in 2027 gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.

De impact op het resultaat is niet duidelijk, aangezien er geen financiële details zijn bekendgemaakt. Toch is het een mooie aanvulling op de al goed gevulde orderportefeuille van het bedrijf. We verwachten een stijging en houden onze posities vast. (Zie ook eerdere artikelen in onze database.)

Enige achtergrond

De gemeente Middelburg wil in de wijk een goed gedifferentieerd aanbod van woningen realiseren, waaronder sociale huur en betaalbare koopwoningen. Heijmans tekende daarom een samenwerkingsovereenkomst met Woongoed Middelburg, dat verantwoordelijk is voor de sociale woningen die worden gebouwd. De gemeente verkoopt de vrije kavels, terwijl Heijmans de koopwoningen ontwikkelt en verkoopt.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.