Navigation

Heijmans: met strategie update - analyse en visie op het aandeel

Heijmans: met strategie update - analyse en visie op het aandeel

Heijmans $HEIJM heeft een strategie-update bekendgemaakt waarin het bedrijf zijn doelen en visie voor 2027 en verder presenteert. Het aandeel staat ruim 13% hoger wat ons goed uitkomt, want we zitten op een stijging. Deze update bevat duidelijke groeiplannen en een sterke positionering voor toekomstige successen. Verderop gaan we hier op in.

Hoofddoelstellingen voor 2027

  • Omzetdoelstelling: Heijmans streeft naar een omzet van 3 miljard euro in 2027, wat een aanzienlijke stijging betekent ten opzichte van de 2,1 miljard euro in 2023.
  • EBITDA-marge: Het bedrijf richt zich op een onderliggende EBITDA-marge tussen de 7 en 9 procent, vergeleken met 6,9 procent in 2023.
  • Dividenduitkering: Heijmans wil de helft van het nettoresultaat als contant dividend uitkeren, in tegenstelling tot het huidige keuzedividend.

Deze doelstellingen laten zien dat Heijmans zich richt op significante groei en verbetering in zowel omzet als winstgevendheid. De verhoging van de EBITDA-marge en de verandering in dividenduitkering onderstrepen de focus op waardecreatie voor aandeelhouders.

Marktkansen en waardecreatie

Heijmans ziet aanzienlijke groeimogelijkheden in de toenemende vraag naar woningen, infrastructuuronderhoud, de energietransitie en watermanagement. Het bedrijf richt zich op waardecreatie binnen de domeinen wonen, werken en verbinden. Deze groeimogelijkheden zijn in lijn met de bredere maatschappelijke trends en de noodzaak voor duurzame en innovatieve oplossingen.

Onze visie: we zitten op een stijging

We zitten sinds februari 2023 op een stijging vanaf 12,45 euro en hebben in juni 203 verzwaard op 10,45 euro.

We blijven evident bullish op het aandeel. Heijmans bevindt zich momenteel op een duidelijke groeicurve, ondersteund door sterke financiële prestaties, strategische acquisities, en een gedegen focus op duurzaamheid en innovatie.

De positieve financiële vooruitzichten worden ondersteund door een goed gevulde orderportefeuille en een sterke marktpositie.

Hieronder onze motivatie om een verdere stijging van het aandeel te verwachten met informatie over meerdere jaren.

Verhoogde omzet en marges

Heijmans heeft financiële doelstellingen gesteld voor 2027, waaronder een omzet van 3 miljard euro en een onderliggende EBITDA-marge tussen de 7 en 9 procent. Dit betekent een aanzienlijke stijging ten opzichte van de omzet van 2,1 miljard euro en een marge van 6,9 procent in 2023​. Dit is haalbaar.

Deze groei wordt gedreven door sterke prestaties in de divisies Bouw & Techniek en Infra, evenals een robuuste orderportefeuille die een solide basis biedt voor toekomstige omzetgroei​

Duurzaamheid en innovatie

Heijmans heeft aanzienlijke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. In 2023 investeerde het bedrijf 12 miljoen euro in elektrische apparatuur, wat een belangrijke stap is richting hun doel om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn​​.

Daarnaast richt Heijmans zich op circulaire bouwmethoden, biodiversiteit en natuur-inclusief bouwen, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook aantrekkelijke marktkansen biedt​​.

Strategische overnames

De strategische acquisitie (2022) van Dynniq Energy versterkt Heijmans' positie in de energiemarkt. Deze overname is een logische stap in de strategie van Heijmans om versneld te groeien in de markt voor energie-infrastructuur​​. Door deze acquisitie kan Heijmans nu nog beter inspelen op de toenemende vraag naar energieoplossingen, wat cruciaal is voor de energietransitie in Nederland.

Groeiende marktvraag

De vraag naar woningen en infrastructuur blijft toenemen, en Heijmans is goed gepositioneerd om van deze trends te profiteren. Het bedrijf ziet aanzienlijke groeimogelijkheden door de vraag naar vervanging en onderhoud van infrastructuur, evenals de energietransitie en watermanagement​​. Dit biedt een stabiele basis voor toekomstige groei en waardecreatie.

Sterke samenwerkingen

Heijmans streeft naar hoge tevredenheidsscores onder partners en klanten, wat de reputatie van het bedrijf versterkt en duurzame samenwerkingen bevordert. Dit is essentieel voor het succes van Heijmans op lange termijn.

Het bedrijf zet in op kwalitatieve samenwerkingen die gebaseerd zijn op vertrouwen en wederzijds voordeel, wat resulteert in een sterkere marktpositie en meer consistente resultaten​.

Conclusie

Heijmans bevindt zich op een opwaartse traject. De combinatie van verhoogde omzet- en margedoelstellingen, sterke duurzame initiatieven, strategische overnames, groeiende marktvraag en sterke samenwerkingen, positioneert het bedrijf goed voor toekomstige successen. Deze positieve ontwikkeling wordt ondersteund door solide financiële prestaties en een goed gevulde orderportefeuille, wat vertrouwen geeft in de toekomstige groei van Heijmans

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.