Navigation

HelloFresh: met cijfers - eerder al met update gekomen - bearish - TKWY

HelloFresh $HFG heeft vanochtend haar cijfers en een update gepresenteerd. Dit volgt op de eerdere tussentijdse update, waarbij de koers ongeveer 50% daalde. Wat betreft het aandeel HelloFresh, daar zien we nog steeds weinig in (zie ook eerdere berichten).

Voor de Europese GIG-economie zijn er veel onzekerheden, dus vermijden we deze sector. Een gerelateerd bedrijf is Just Eat $TKWY, dat momenteel speculatief interessant kan zijn. Dit komt door een redelijke cashpositie en mogelijke positieve cashflow, wat kan leiden tot een tijdelijke stijging als het sentiment op de beurs verbetert. Qua trend zien we echter ook dit aandeel als een fallen angel met beperkte potentie.

HelloFresh meldde deze vrijdag een afname van 6,6% in het aantal actieve klanten in het vierde kwartaal. Het bedrijf breidt uit met haar kant-en-klaar business in Nederland en België.

Het aantal actieve klanten daalde tot 6,64 miljoen in de laatste drie maanden van 2023, tegenover 7,11 miljoen een jaar eerder. Het aantal bestellingen voor het volledige jaar 2023 daalde met 4,7% ten opzichte van 2022.

De omzet groeide met ongeveer 3% tot €7,6 miljard. De bijdragemarge steeg naar 26,9%, ondanks kosten in Q4 2023. De AEBITDA bedroeg €448 miljoen, in lijn met de herziene verwachtingen. De vrije cashflow was €78 miljoen, waarvan Q4 2023 €33 miljoen bijdroeg.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.