Navigation

Hensoldt: -6% na cijfers - tijd voor tweede tranche

Hensoldt: -6% na cijfers - tijd voor tweede tranche

Het aandeel Hensholdt $HAG reageert met een koersdaling van 6% op de vanochtend vrijgegeven resultaten over 2023. Deze hebben wij reeds in een korte update gebracht en dit is het vervolg van deze update.

De resultaten geven aan dat het bedrijf blijft groeien, waarbij het een steeds belangrijkere speler wordt in defensie. Zoals we eerder hebben geschreven is het niet alleen een defensiebedrijf, maar zou het ook gecorreleerd mogen worden aan technologie.

Tweede tranche in Hensoldt

De dip die we nu zien, daarop gaan wij de up die we hebben verzwaren, want we rekenen erop dat de vooruitzichten alleen maar gaan verbeteren en dat deze daling in de koers een prima kans biedt (zie ook eerdere berichten).

Vooruitkijkend heeft Hensholdt aangegeven optimistisch te blijven met een verwachte EBITDA-marge van 19 tot 20 procent en een omzetdoel van ongeveer 2 miljard euro. Dit omzetdoel is waarschijnlijk aan de lage kant en zal in de loop van het jaar opwaarts worden herzien gezien de toenemende budgetten van landen die naar defensie gaan. Tevens rekenen we op verdere innovaties bij het bedrijf, wat een extra toegevoegde waarde zal zijn.

Nog een keer terugkerend naar de resultaten, zien we dat een omzet werd geboekt in 2023 van 1,8 miljard euro bij een aangepaste EBITDA van 329 miljoen euro, terwijl er een stijging was in de orderontvangst tot ruim boven de 2 miljard euro en zoals verteld is de kans groot dat deze orderportefeuille verder gaat oplopen.

Resumerend

De dip in het aandeel Hensholdt zien we juist als een mooie kans om te verzwaren, zodoende gaan we op een up zetten. Het aandeel zien we als een gedeeltelijke technologie speler en tevens geldt dat met toenemende budgetten voor defensie het bedrijf hier evident van kan profiteren. We gaan dus een tweede up, een tweede tranche, in het aandeel inleggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.