Navigation

Herhaling: Hensoldt door weerstand - Rheinmetall bij Kepler conference

Herhaling: Hensoldt door weerstand - Rheinmetall bij Kepler conference

[Dit bericht is op maandag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Op de Duitse beurs zijn de koersen van defensieaandelen zoals Hensoldt $HAG en Rheinmetall $RHM weer hoger. Deze stijging wordt deels veroorzaakt door de toenemende kans op verdere escalatie van het conflict in Oekraïne.

Putin suggereert dat Oekraïne betrokken zou zijn bij aanslag in Moskou, terwijl de Verenigde Staten heeft aangegeven dat het mogelijk om ISIS zou gaan.

Het aandeel Hensoldt

Wat betreft Hensoldt zien we dat de koers nu de vorige weerstand heeft doorbroken, wat kan duiden op een verdere rally. Hensoldt wordt gezien als ondergewaardeerd en kan profiteren van hogere defensie-uitgaven.

We verwachten dat het aandeel mogelijk een herwaardering zal ondergaan en meer als een technologiebedrijf zal worden beschouwd. (Zie ook eerdere berichten.)

Het aandeel Rheinmetall

Bij Rheinmetall zitten wel al langer op een up. Het bedrijf heeft een recordorderportefeuille die naar verwachting verder zal groeien. Bovendien is Rheinmetall actief in de productie van munitie en heeft het grote orders binnengehaald.

Het bedrijf doet ook overnames in verschillende landen om de productie van munitie te vergroten en daarmee de omzet en winst positief te beïnvloeden.

Morgen zal Rheinmetall aanwezig zijn op de Kepler Defense Conference waar mogelijk positief nieuws naar buiten kan komen.

Resumerend

Al met al blijven we positief gestemd over defensieaandelen, waaronder Hensoldt en Rheinmetall, maar ook verschillende Amerikaanse defensieaandelen waar we al geruime tijd bullish over zijn.

Hoewel er altijd sprake kan zijn van tijdelijke dips, zien we over het algemeen een stijgende trend bij deze aandelen. Met de toenemende spanningen wereldwijd en een mogelijke verhoging van de defensie-uitgaven, met name in Europa, lijken er mogelijk meer winsten in het verschiet te liggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.