Navigation

Hewlett-Packard Enterprise: sterke cijfers en nabeurs sterk hoger

Dit is en instant view. Later vandaag volgt een update.

Hewlett-Packard Enterprise $HPE heeft zijn winstverwachting voor het jaar verhoogd door de sterke vraag naar AI-systemen, zoals dinsdag nabeurs bekend werd gemaakt. Het aandeel steeg 15% nabeurs.

We hebben eerder ingezet op een stijging van HPE, maar zijn nu neutraal. We gaan het nog eens bekijken om te zien of we opnieuw op een stijging moeten inzetten, gezien de positieve outlook die het bedrijf heeft gegeven. Mochten we actie ondernemen dan laten we dat weten. Momenteel neigen we ernaar om vanmiddag te kopen, maar we willen eerst nog een keer naar de cijfers kijken.

Topman Antoni Neri noemde de resultaten zeer solide en benadrukte dat de omzet uit AI-systemen meer dan verdubbeld was vergeleken met het voorgaande kwartaal. HPE heeft momenteel 4,6 miljard dollar aan AI-bestellingen in de back-log en verwacht een sterk tweede halfjaar.

In het tweede kwartaal steeg de omzet met 3% tot 7,2 miljard dollar, terwijl de winst per aandeel met 25% daalde tot 0,24 dollar. Voor het gehele boekjaar voorspelt HPE een omzetgroei van 1 tot 3% en een winst per aandeel van 1,61 tot 1,71 dollar. Voor het derde kwartaal wordt een omzet van 7,4 tot 7,8 miljard dollar en een winst per aandeel van 0,29 tot 0,34 dollar verwacht.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.