Navigation

HelloFresh: geeft grote waarschuwing - ook voor 2025 TKIWY

Later vandaag volgt een update.

HelloFresh $HFG heeft zijn middellangetermijndoelen verlaagd nadat het bedrijf aangaf dat het verwacht dat de winst dit jaar ondermeer zal dalen vanwege de uitbreiding van de productiecapaciteit, investeringen in nieuwe fulfilmentcenters en hoge marketingkosten.

De gegevens van HelloFresh komen niet als een verrassing voor ons. We hebben al eerder aangegeven dat de Europese sector voor maaltijdbezorgers en aanverwante bedrijven, de gig-economie, zeer zwak staat. Het blijft moeilijk om permanent winstgevend te worden, met marges die onder druk blijven staan. Dit lijkt een eindeloos verhaal te worden.

Terwijl we niets doen met HelloFresh, rijst nu de vraag of dit effect zal hebben op Just Eat $TKWY. Ook daar zijn we op de lange termijn niet erg positief over wat betreft de trend. Op dit moment hebben we wel vanaf 14,4 euro speculatieve up (high risk) vanwege de cashpositie van het bedrijf.

Opvallend is dat de aankondigingen van HelloFresh ingaan tegen eerdere aankondigingen van Just Eat Takeaway. Een extra update van onze kant volgt later vandaag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.