Navigation

HelloFresh: geeft omzetwaarschuwing - DASH - UBER - TKWY

Het Duitse HelloFresh $HFG heeft een omzetwaarschuwing afgegeven. Deze groep aandelen blijft voorlopig een moeilijk verhaal.

Als de rente daalt zou het kunnen dat er speculatief geld naar deze aandelen stroomt. Op basis van groei en vooral marges blijft het echter een moeilijke business.

De enige aandelen in deze sector waar we in zitten zijn DoorDash $DASH en Uber $UBER. Just Eat $TKWY zien we voorlopig niks in en een gokkers aandeel geworden.

HelloFresh heeft de verwachtingen voor het lopende boekjaar naar beneden bijgesteld vanwege tegenvallende omzetgroei in Noord-Amerika en hogere kosten dan verwacht.

Het bedrijf heeft de omzetverwachtingen voor het boekjaar 2023 verlaagd. De omzetgroei zal nu naar verwachting tussen de 2 en 5 procent liggen, in plaats van de eerder geschatte 2 tot 8 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.