Navigation

Hang Seng Tech Index: reden voor de rally - hervormingen STAR Market - BABA - PRX

Hang Seng Tech Index: reden voor de rally - hervormingen STAR Market - BABA - PRX
pro

De Hang Seng Tech Index $HSTECH steeg vandaag met 3,6%, wat opmerkelijk is en vraagt om een nadere blik op de oorzaken achter deze stijging. Eén van de belangrijkste factoren is het nieuws dat de China Securities Regulatory Commission (CSRC) hervormingen wil doorvoeren in de STAR Market, een technologiegerichte beurs in China die vergelijkbaar is met de Nasdaq in de Verenigde Staten.

Deze hervormingen kunnen speculaties voeden dat technologiebedrijven die momenteel in Hong Kong genoteerd zijn, in de toekomst kapitaal kunnen ophalen op de STAR Market. Dit schijft Stansberry Research.

De STAR Market is een relatief nieuwe beurs in China die speciaal is opgericht om kapitaal op te halen voor technologie- en innovatieve bedrijven. Door deze hervormingen wil de CSRC betere kwaliteit bedrijven aantrekken om op deze markt te noteren.

Dit opent de deur voor grote Chinese technologiebedrijven zoals Alibaba $BABA [zitten we op een stijging in]), Tencent $TCEHY [profiteren via Prosus $PRX], Baidu $BIDU, JD.com $JD en Meituan $MPNGF om zich op de binnenlandse Chinese markt te laten noteren.

Deze potentiële verhuizing naar de STAR Market kan voor deze bedrijven voordelig zijn, omdat het hen nieuwe mogelijkheden biedt om kapitaal aan te trekken. Dit zou niet alleen hun financiële positie kunnen versterken, maar ook hun zichtbaarheid en aantrekkingskracht op investeerders kunnen vergroten.

Naast het nieuws over de CSRC-hervormingen zijn er ook technische factoren die bijdragen aan de stijging van de Hang Seng Tech Index volgens Stansberry Research. De index heeft namelijk bijna een punt bereikt waarop het oversold is. Dit betekent dat de aandelen te veel zijn gedaald in een korte periode, waardoor ze rijp zijn voor een herstel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.