Navigation

Huawei: nieuwste smartphone meer Chinese onderdelen - neutraal chip-aandelen

Huawei: nieuwste smartphone meer Chinese onderdelen - neutraal chip-aandelen

Huawei heeft meer zelfontwikkelde halfgeleiders in zijn nieuwe Pura 70 Pro smartphone geplaatst, waaronder een 1TB NAND-geheugenchip en controller gemaakt door zijn eigen chipontwerper, HiSilicon, en een bijgewerkte Kirin 9010-processor, aldus Reuters. Het DRAM-geheugen is van het Zuid-Koreaanse SK Hynix.

De Chinese inspanningen om snel te innoveren worden door ons erkend, maar het blijkt dat ze nog steeds achterlopen. De markt gaat ervan uit dat de dominantie van westerse chipbedrijven in China zal afnemen. Dit bericht wordt echter als neutraal beschouwd voor deze aandelen gezien het feit dat de markt zich als instelt op lagere verkopen in de komende jaren in China.

De Kirin 9010 is vervaardigd met een 7nm-proces (N+2), vergelijkbaar met de vorige generatie Kirin 9000S. Het feit dat de 9010 nog steeds een 7nm-chip is en zo dicht bij de 9000S ligt, doet vermoeden dat de Chinese chipfabricage inderdaad vertraagd is, aldus iFixit, dat een teardown van de telefoon heeft uitgevoerd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.