Navigation

Humanoid robots: China zet in op massaproductie met Tesla als inspiratiebron - Reuters

Humanoid robots: China zet in op massaproductie met Tesla als inspiratiebron - Reuters
pro

In een artikel van Reuters, getiteld "China's robot makers chase Tesla to deliver humanoid workers", wordt besproken hoe China, dat al de markt voor elektrische voertuigen (EV's) domineert, nu Tesla achtervolgt in de race om batterij-aangedreven humanoïde robots te ontwikkelen. Deze robots worden gezien als potentiële vervangers van menselijke arbeiders in fabrieken, waaronder die waar EV's worden geproduceerd.

Wat betreft Tesla, zijn we recent weer gaan kopen. Dit is grotendeels gebaseerd op de kansen van Optimus, haar humanoïde robot. (Zie ook de database). Volgens een schatting van Goldman Sachs zal de jaarlijkse wereldwijde markt voor humanoïde robots tegen 2035 een waarde van 38 miljard dollar bereiken, met bijna 1,4 miljoen verschepingen voor zowel consumenten- als industriële toepassingen

World Robot Conference in Beijing

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.